Komfortluftridåer

Modell CITY

Luftvärmare

NOZ2

progressiv luftridå

Komfortluftridåer SR

Optimalt arbetsklimat

Modell IndAC2

Stravent levererar luftridåer till Västmetrons stationer i Kaitans, Sökö och Esboviken


18.01.2020

Västmetrons utbyggnad är på gång i Esbo från Mattby till Stensvik. Totalt är det frågan om sju kilometer bana och fem nya stationer: Finno, Kaitans, Sökö, Esboviken och Stensvik.

Länsi-metro
Foto

Stravent kommer att leverera totalt 32 st Biddle SensAir luftridåer till Västmetrons stationer i Kaitans, Sökö och Esboviken under år 2020. Västmetron hade höga krav på luftridåerna, och därför valdes Stravents intelligenta och högpresterande Biddle luftridåer till stationerna.

De viktigaste kvalitativa skillnaderna mellan luftridåer av olika tillverkare ligger i SFP-talet och automatiska styrningen, dvs. hur luftgardinen styrs och hur den kan ta hänsyn till dörrhöjder och förändrade förhållanden. Biddles luftridåer utväljs och anpassas till varje dörrstorlek skilt. Luftridåns luftmängd justeras efter dörrens storlek (bredd x höjd) och beräknas där efter. Andra tillverkare tar inte hänsyn till monteringshöjden på samma sätt, och kan då inte heller dimensioneras individuellt för en viss dörrstorlek.

STRATIFIERANDE VENTILATION

Läs mera om tekniken och om fördelarna stratifierande ventilation för med sig.
[Mera]

STRAVENT TEKNIK
presentationvideo

NYHETER

09.04.2020

De preliminära forskningsresultaten som nyligen publicerats av Aalto-universitetet, Finska Meteorologiska institutet, VTT och Helsingfors universitet visar att aerosolpartiklar som bär coronaviruset kan hållas längre i rumsluft än tidigare trott. Aerosolpartiklar flyr ut från luftvägarna när du hostar, nyser eller pratar.

18.01.2020

Västmetrons utbyggnad är på gång i Esbo från Mattby till Stensvik. Totalt är det frågan om sju kilometer bana och fem nya stationer: Finno, Kaitans, Sökö, Esboviken och Stensvik.

AAA-logo