Stravent Ab levererar luftridåer till huvudentrén i Stockmanns varuhus i Helsingfors


07.12.2011

En Stravent-luftridå är en lösning som även innebär en satsning på kundernas trivsel på Stockmanns varuhus.

Man har haft ett problem i form av stor energiförlust och dessutom dragighet som påverkar kundernas trivsel på försäljningsområdet närmast entrén. Den patenterade Stravent-luftridån minskar kännbart förlusten av uppvärmd luft från byggnaden, orsakar inget drag och fungerar ljudlöst. Tack vare den effektiva luftströmmen går det att ta tillvara hela 90 procent av värmeenergin för uppvärmning av fastigheten. Sådana resultat når man inte med en enda traditionell luftridå för entréer. Leveransen äger rum senast till årsskiftet 2011 då vinterns kallaste tid fortfarande är förestående och vi snart kommer åt att fullt ut dra nytta av den energibesparing som medförs av Stravent-luftridån.

Energiförlusten vid huvudentrèn har uppmätts till 353 kw, varför de förestående besparingarna blir betydande och investeringstiden kort.

En Stravent-luftridå är en lösning som även innebär en satsning på kundernas trivsel på Stockmanns varuhus.

Inneluften blir dragfri och temperaturen jämn. Det viktigaste är att luften hålls fräsch, i synnerhet då kunderna är många. En Stravent-luftridå har en mycket lågljudnivå, något som i kundbetjäningssituationer är en egenskap man sätter värde på. För kosmetikavdelningen nära huvudentrén är alla dessa egenskaper välkomna.

Dessutom valde man Stravents nyaste modell CA2

som är marknadens energisnålaste och mest användarvänliga luftridåversion. För planeringen av projektet svarade Arto Ekström.

Helautomatisk CHIPS-styrning

Luftridån levereras med helautomatisk CHIPS-styrning som standard. Det är en teknik som i alla förhållanden fortlöpande och automatiskt ser till att luftridåns inställningar är optimala. Systemets kapacitet för luftseparation uppgår garanterat till drygt 90 procent. Därtill kan energibesparingen nå upp till 75 procent jämfört med en manuellt manövrerad luftridå. CA2 kan kan kopplas till alla slags centralvärmesystem, då den är försedd med ett element som även lämpar sig för låga vattentemperaturer.

Stravent luftridåer har tidigarelevererats till bl.a. Forum, Östra Centrum, Sello, Ideapark, affärscentret Zeppelin i Kempele, Prisma stormarknaderna i Gamlas, Kuopio, Kervo och Raumo, Helsingfors musikhus m.fl. Vi ger er gärna mer information och hjälp i era pågående projekt!

 

Export ansvarig

PETER BISTRÖM
+358 9 4241 3638
E-post: mail

 

Företagsledning

TIMO KARKULAHTI
Styrelseordförande

+358 9 4241 3631
E-post: mail