Stravent levererar luftridåer för industriportar till Tamros logistikcenter Tuuli


13.09.2011

Ett av Tamros nya, betydande och tekniskt krävande projekt är Tamros logistikcenter Tuuli, till vilket Stravent levererar Indac-luftridåer.

Utbyggnaden av logistikcentret omfattar ett höjdlager, en expedition/motagningsterminal och ett lager. Höjdlagrets fria höjd är 30 meter.Â

NCC Rakennus Oy är huvudentreprenör för projektet och ingenjörsbyrån Insinööritoimisto Granlund Tampere Oy VVS-entreprenör. Sähkö-Kaunisto Tampere är VV-entreprenör för objektet. Luftridåerna levereras på hösten 2011 och logistikcentret blir klar på våren 2012.

indac

Stravent Biddle-luftridån minskar betydligt förlusten av uppvärmd luft från byggnaden. Av den jämna nedåt strömmande luften förenas hela 90 procent med den uppvärmda lokalens naturliga luftomlopp. Då blir entrén och området intill entrén en behagligt dragfri zon som bidrar till att sjukfrånvaron minskar.

Stravent Biddle-luftridån är försedd med en patenterad luftriktare som eliminerar turbulensen från fläkten. Â Luften blåses nedåt som en tät ström med optimal riktning. Redan en liten luftmängd räcker till för att täcka hela dörröppningen ända ner till golvet. Entrén eller industriporten får ett välfungerande skydd.Â

Traditionella luftridåer behöver en riklig luftström som leder till att luftridån breder ut sig i en bred solfjäderform och medför störande buller samt större energiförbrukning. Biddle har inte sådana nackdelar.

Tack vare den effektiva laminära strömningen kan hela 90 procent av värmeenergin tas tillvara för fastighetens behov, driftkostnaderna minskar, personalens och kundernas trivsel är garanterad!

Stravent luftridåer har levererats som Indac-versioner bl.a. till Prisma i Hyvinge, Kuopio, Östra Centrum, Gamlas, Kervo oich Raumo. I augusti levererar vi luftridåer till affärscentret Zeppelini i Kempele.

Investeringens återbetalningstid blir kort då man använder Stravent Biddle-luftridåer. Vi ger er gärna mer information och hjälp i era pågående projekt!

AAA-logo