Pressmeddelanden


26.01.2018

Som bäst pågår ett renoveringsprojekt på Helsingfors-Vanda flygplats, som är det största i flygplatsens historia. Terminalens yta växer med 103 000 kvadratmeter och kommer att vara hela 250 000 kvadratmeter i början av 2020-talet. Stravent Oy levererar luftridåer till T2.

Finavia

Hela expansionen av utrikesterminalen har planerats av arkitektbyrån PES-Architects. Byggentreprenör för terminalen är Lemminkäinen och för utbyggnaden av rampområden står Destia. VVS-planeringen görs av Granlund och VS-entreprenör är Consti.

Efter den planerade utbyggnaden kommer det stora centrala torget Plaza, som är byggt mellan de södra och västra delarna, att bli hjärtat av hela expansionen. Plaza kommer att bli ett arkitektoniskt imponerande utrymme. Dess majestätiska tak och väggpaneler av finskt furu skapar en imponerande inramning för olika händelser och företeelser.

Runt det centrala torget finns bland annat transitpassagerarnas säkerhetskontroll, ett stort antal butiker, restauranger och upplevelsetjänster. Plaza kommer att få 25 000 kvadratmeter nytt passagerar- och bagageutrymme som kommer främst att användas av miljontals transitpassagerare och resenärer som reser till länder utanför Schengen. Det nya Plaza - torget öppnas i början av 2019.

Stravent Oy levererar 20 st. industriella IndAC2-luftridåer till bagagehallen i Terminal 2 och 3 st. Biddle SensAir -komfortluftridåer (frihängande) till passagerar-vindfången. Installationerna sker på försommaren 2018.

Finlands starkaste 2017-2024